Minister BZK spreekt waardering uit voor mortuariummedewerkers

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken (BZK) heeft zich vandaag op de hoogte gesteld van de ervaringen op de ‘werkvloer’ van de uitvaartbranche in de afgelopen zware maanden.

Tijdens een werkbezoek aan de uitvaartbranche, dat plaatsvond op de gemeentelijke begraafplaats Essenhof, liet zij zich bijpraten door diverse mensen uit de dagelijkse praktijk, waaronder mortuariummedewerkers, uitvaartverzorgers, ovennisten, een locatiemanager, een begraafplaatsmedewerker en een nazorgconsulent. De knelpunten en leerpunten uit de coronacrisis kwamen aan de orde, gestaafd door tal van soms zeer persoonlijke ervaringen uit de dagelijkse ‘Corona-praktijk’.

Minister Ollongren zei onder de indruk te zijn van de intensiteit van het werk en complimenteerde via de aanwezigen graag alle de medewerkers en managers met hun grote inzet in moeilijke tijden. In de gesprekken kwam naar voren dat medewerkers en nabestaanden zich tijdens de crisis niet altijd voldoende gezien voelden door de regering. De minister had daar begrip voor en verzekerde hen dat dit nu wel het geval is en dat zowel de branche als nabestaanden mogen rekenen op blijvende aandacht.

Onder de gesprekspartners van de minister waren VMG-lid Ton Claassen en zorgmanager Heleen Nelisse van CMO. De betrokken brancheorganisaties waren aanwezig in de persoon van BGNU-directeur Heidi van Haastert en VMG-voorzitter Joris Huizinga. Minister Ollongren vroeg hen om de waardering voor het werk van de medewerkers in mortuaria en uitvaartbranche over te brengen aan de achterban.

Back To Top