Subsidie voor preventieve sneltest werknemers

Het ministerie van VWS biedt een tijdelijke financiƫle regeling voor preventief sneltesten voor werknemers in bedrijven waar thuiswerken geen optie is en 1,5 meter afstand houden door de aard van het werk moeilijk is. De regeling loopt tot 31 mei.

Via arbodiensten en BIG-geregistreerde artsen
Arbodiensten en BIG-geregistreerde artsen kunnen zich voor de tijdelijke regeling aanmelden. Zij maken afspraken met werkgevers en voeren de testen uit, en ontvangen via de regeling per test een tegemoetkoming van 20 euro (exclusief btw). Daarbij gaat het om antigeensneltesten en testen voor begeleide zelfafname. Het advies is om die preventieve testen twee keer per week af te nemen.

Eigen teststraat?
Er zijn meerdere mogelijkheden om de samenwerking met een BIG-geregistreerde arts vorm te geven. Zo zijn er commerciƫle aanbieders die gebruikmaken van de regeling en waarmee werkgevers een overeenkomst aan kunnen gaan. Wie op een locatie zit waar meerdere bedrijven preventieve testen willen afnemen, kan overwegen om (samen) een eigen prikstraat in te richten. Als er voldoende medewerkers zijn die eraan deelnemen, kan dat voordeliger zijn dan een externe aanbieder inschakelen.

Meer informatie: werkgeverstesten.nl.

.

Back To Top